28.12.09

Up, up and away!

Fick ett pass från de underbara poliserna på Sturup! Ser ut som en avdankad sprutnarkoman på fotot, men what the hell - glömmer man passet i dalarna så får man leva med att få se sig själv från sin värsta sida.

Lämnade Toulouse i eftermiddag också. Fick lite ont i hjärtat. De som hon ska bo hos har två andra katter och en av dem skällde ut min gullunge när hon försökte hälsa, så när vi gick hade hon klättrat in under soffan och satt och gömde sig. Min snuttepluttis. Jag är inte blödig och överbeskyddande, nädå...inte alls.



I morgon bitti bär det dock av och vi blir borta till den 1:a. Alltså - bloggpaus.
Gott nytt år! Vi hörs igen 2010!

Sturup

Skulle bli en mysig dag idag med klippning nu på morgonen och sen besök hos moster i Lund. Fick ändra lite planer tack vare min tankspriddhet, så nu blir det till att sitta hos passpolisen i Sturup ett par timmar i stället för att fixa provisoriskt pass. Jippiii!!!

Klippningen hinner jag i alla fall med, men moster har jag ombokat till efter nyår.

Ska lämna Toulouse hos kattvakten i kväll också, gör lite ont i hjärtat redan. Buhu.

27.12.09

Tänk positivt!

Åker med föräldrarna till London tidigt tisdag morgon. I skrivande stund ligger mitt pass och fnissar på hallhyllan uppe i Dalarna - jag är i Skåne.

26.12.09

Svenska klassiker

Fick denna fantastiska bok av föräldrarna i julklapp. Så nu har jag ännu mer att nörda mig med!

Kände att jag måste dela med mig av euforin, så här kommer ett par äkta, svenska klassiker. Inledningsvis lite komedi av det bättre slaget:







Ett par riktigt klassiska film-, och TVklipp, både för barn och för vuxna:







Och så av slutar vi med lite musikunderhållning.
Visste ni förresten att the Beatles var förband till Trio me' Bumba när det begav sig? Oh vad mycket onödigt, men kul, man får reda på i min bok. :)





God fortsättning!

24.12.09

Joyeux noel!

God jul allihop!

Det är inte lätt att stjäla tid till bloggande när man är hemma hos päronen under julen, men jag ska försöka ta mig lite mer tid i morgon. Då blir det bilder och annat smått och gott.

Nu ska jag sätta igång med det årliga köttbullebaket. Minst 100 bollar ska det bli, mums!

Och glöm nu för guds skull inte Kalle Anka!

19.12.09

"Himma me halmet"

Ja, nu "e vi himma me halmet" som morsan brukar säga.

Visst funkade hyresvärdens bil i morse så efter ett stopp för att hjälpa igång en annan bil så satte vi av mot sydligare breddgrader runt kl 10 i morse. Superbt väglag och strålande solsken i stort sett hela vägen ner till Norrköping. Efter det var det inte lika kul... Men jag måste instämma med finelinan; skåningar är lite väl hispiga när det gäller snö. Visst, skymd sikt och lite drygt väglag - men så långt som snökaos vill jag då inte gå.

Vi kom i alla fall hem för en stund sen. Föräldrarna är på partaj ute på landsbygden (mamma i telefon tidigare "ja, vi visste inte om vi skulle våga oss ut men D skulle köra dit med traktor så han får väl köra före oss om det skulle bli igensnöat") så jag och sambon tar det lugnt en stund medans djuren får bekanta sig med varandra.

Hittills har det gått bra. Toulouse bryr sig mer om alla roliga möbler och ställen man kan krypa in bakom och under och Frida (föräldrarnas hund) verkar tycka att Toulouse är det äckligaste som finns. Hon håller sig på avstånd och går långa rundor runt kattskrället. Kan inte påstå att Frida är särskillt dominant av sig. haha.
Detta blir nog bra!

Bilen har fått hosta

Skulle ha varit på väg för en timme sen. Allt är packat och klart, kattgrejerna förberedda (inklusive värmekudde) bara bilen som ska vakna ur sin köldkoma nu. Vi är tre kompisar som försöker få igång våra bilar på tre olika ställen i byn. Den som startar först ska hjälpa resten... Så nu håller vi tummarna!

Nu ska jag ner och väcka vår hyresvärd. Hans bil kanske inte har frusit?!

18.12.09

Skånetripp

Minus 24 grader i morse. Brrrr. Ska bli skönt att åka till varmare breddgrader i morgon. Skåne - here I come!

17.12.09

Energikick

Efter en trött och glåmig månad i slaskets tecken så var min lilla minibreak i Uppsala en välsignelse!

Up with People Cast C09's sista show var jättehärlig (trots att vi i A07 såklart var eniga om att vi var bättre när det begav sig...) - och att träffas och kramas och skratta och umgås med en liten klick av min "uppie" familj var fantastiskt. Fick en otrolig energikick och nu känns det som om det nog ska gå att klara sig igenom återstodden av den mörka vintern.





Efter showen gick alla vi "oldies" på irländsk pub. Jag och mina gamla rumskompisar och kollegor från Brysseltiden efter turnén passade på att ta ett "sassy" gruppfoto.

Sambon var tvungen att stanna hemma i dalom för att gå i skola och blev därför överlycklig i går kväll när jag kom hem med en present i form av en fransyska (inte nötköttsversionen utan människovarianten) - hans bästa kompis från vår grupp. Så fram till i morgon är det franska som gäller här hemma och vi ska ha det riktigt mysigt i kväll med pepparkaksbak, guitar hero och en härlig "walk down memory lane". :)

15.12.09

Procrastination



Om 45 minuter ska jag vara "å gården" och på väg till en timmes jobb innan det är dags att köra neråt mot Mora, tåget och, så småningom, Uppsala. 45 minuter! Jag har fortfarande ine packat en pinal, inte skrivit ner bokningsnumret till tåget, inte diskat (som jag lovade sambon att jag skulle göra), inte skrapat av metern snö från bilen... I stället sitter jag här. Lallalla! Någon som känner igen sig?

I alla fall. Ikväll blir det skoj! Uppsala och miniåterträff med Up with People Cast A07 under kvällens show. OjojOJ vad roligt vi ska ha det!




Såhär såg det ut för tre år sedan när vi stod på scen! :)

14.12.09

The return of the snow

Jaru syster yster, om det fortsätter såhär så kan jag nog ta med en skopa snö till dig när jag kommer ner. Det har snöat oavbrutet sen i natt och nu är det åretigen vitt vitt vitt överallt. Har varit ute och sopat av trappen tre ggr redan idag och ska ut snart igen.

I morgon blir det Uppsala och återträff med Up with People-folket. Oh vad underbart det ska bli! Ska dessutom träffa en av mina tjejer från gymnasiet. Härligt!

Nu städa städa städa.

13.12.09

När du får oväntat besök

Från att ha varit en väldigt lugn och händelselös söndag så blev det helt plötsligt full rulle en stund.

Först ringde syster yster nerifrån skåne där föräldrarna har fika med brorsan, svägerskan, moster G, syskonbarnen och syster yster. Blev en del mobbing av mig via högtalartelefon innan jag helt plötsligt fick lägga på eftersom en bil full med orienterare stannade på gården och ville ha kaffe. :) Så nu har vi haft kafferep, till Toulouses stora förtjusning (hon ska alltid stajla en massa när vi har nya människor på besök). Var jättetrevligt att träffa min gamla rumskompis från falun (en av orienterarna) en stund och att dricka lite kaffe med trevligt folk.

Har pratat en vända till med familjen i telefon och bland annat fått veta av brorsonen (fyra år) att han har hittat ett "sönderhus" bland mina gamla playmobil-saker och att han önskar sig en massa dyra saker i julklapp. :) Saknar dem nått rent otroligt mycket!

Nu blir det dusch och sen är det dags att åka ner till kyrkan för luciakröning.

Vilken tur att vi hade kaffe hemma!

Söndag eftermiddag

Det blev inte riktigt som vi tänkt i går. Vi skulle stanna hemma och ta det lugnt, men blev utkallade att köra festfolk. När vi (läs sambon) väl kört färdigt så var vi inte alls på humör att sova. Så vi spelade kortspel i köket ett bra tag och sen gick vi bort till hästtjejen och åt varma mackor när hon kom hem från byn vid två. ;)
Gick och la oss vid fyra-tiden i morse och sambon ligger fortfarande i sängen med kattan på magen och myser...

Själv har jag hunnit med en del internetnördande, fixat disken, städat kattlåda och sitter nu vid köksbordet och njuter av utsikten ut över de snötäckta bergen som glittrar i solen. Det är fint väder i dalom idag! Varför är det alltid fint väder på dagar då man mest av allt vill stanna inne?

I kväll blir det lucia i kyrkan, mitt första luciatåg sen jag gick på gymnasiet. Ska bli jätteroligt! Ska tvinga med sambon på lite kulturchock också...

11.12.09

Sjukvårdscirkus igen

Haha, man kan inget annat än att skratta... :)
Har kännt mig trött och dåsig hela dagen och inte mått bättre alls trots att jag är inne på dag två av min kur. Fick förklaringen för ett par timmar sen när doktorn ringde och informerade om att jag fått fel medicin. hihi.

Så i morgon ska jag ner till apoteket och hämta ut ny kur. Nu ska jag bli frisk!! :)

Sambons isbjörns-pepparkaks-hamburgare blev goda men inte direkt isbjörnsformade. Bra försök älskling!

Nu håller han på med middagsprojektet - pasta bolognese. Och jag? jag gör fortfarande ingenting. Läser lite och tittar på bra grejer på SVT Play (nope, fortfarande inget liv i riktiga teven). Life is good!

Idag...

...gör jag så lite som möjligt!

Hade två lektioner i morse och lämnade sen in betygen, så nu kan jag hålla helg! Städas ska det väl kanske lite men först ska jag slappa framför mina favoritbloggar en stund.

För den som har missat det så råder det total babyboom bland mina bekanta i år! Festligt, särskillt när man får träffa och gulla - eller när man får läsa bloggar från andra sidan atlanten.

Sambon slutade också tidigt idag och står nu inne i köket och försöker göra isbjörnsformade hamburgare med hjälp av pepparkaksformar!?! Tror jag låter honom hållas...

10.12.09

Nya order

Farbror dotorn ringde i går eftermiddag och bad mig komma ner till sjukstugan för nya order. Så nu har jag fått medicin och vi får hoppas att allt löser sig. GAH!

Ledig från jobb idag så nu ska betygen in i systemet och dessutom ska tvättberget minskas. Men en liten stund till ska jag ta det lugnt, innan jag ska iväg en snabbis och mata hästtjejens pollar.

Misstänker att kattan kan vara på tjocken. Håller tummarna för att det bara är alla julprydnader hon stoppat i sig den senaste veckan...

9.12.09

Infected

Prov nr 2 skickat till Falun för "odling" (har alltid tyckt det låter så läskigt...vad är det de odlar egentligen?). Fick rådet att dricka surt och återkomma till vårdcentralen på fredag för eventuell medicinering eller åtgärder.

Suck.

8.12.09

TV-haveri och fika

Idag har sötsuget glidit undan och gett plats för, ännu en, urinvägsinfektion och tevehaveri. Det är kul nästan jämt! Vår TV vill inte fungera...fråga mig inte varför. Och just denna vecka är vår hyresvärd bortrest. Hm.

I övrigt en bra dag faktiskt. Musik i förmiddags med niorna och sen någon timmes betygsjox - börjar se ljuset i tunneln nu. Efter jobb plockade jag upp sambon och sen dess har vi varit på besöksturné i grannskapet. Hann med lussefika, hästtvätt (hästtjejens häst har fått nått exem så han skulle badas idag. Sambon höll häst och jag hjälpte till med smått och gott på andra håll i stallet...), hundpromenad med hästtjejen och lite kortspel.

Fika är en fantastisk uppfinning som man borde ägna mer tid åt - en god kopp kaffe, en bulle och en stunds småsnack sätter verkligen guldkant på dagen!

7.12.09

Sugen på nått gott

Hur kommer det sig att det där riktigt intensiva godissuget endast infinner sig när man är pank och när de få affärerna i närheten har stängt för dagen?!

Ska göra en STOR kopp the med mycket socker och mjölk nu för att mätta sötsuget och sen fortsätter "runaway bride" på teve.

5.12.09

Här vare' fest!

Julfest i kväll!

Granen är dekorerad och står mer eller mindre rakt, första plåten lussebullar är i ugnen (utan saffran men vad gör det?), paketen till hemlig jultomte är inpackade, julmusiken skvalar och toulouse har hittat sin plats i soffan och övervakar vad som händer...

Nu väntar vi bara på våra gäster och resten av pepparkaksdegarna, julgodiset och fler klappar att lägga under granen.

Bon Saint Nicolas!

4.12.09

vitt vitt vitt vitt vitt

Det är vitt och fint utanför fönstret och det kommer mer för varje minut som går...
Katten är ute och leker i snön och jag sitter och sliter mitt hår över julbetygen.
Ska bli SÅ skönt den 14:e när betygen är satta och det bara är lek och kul kvar till jul! Och ja...jag vet att jag har tio dagar till på mig men det är inte helt lätt. Det ska börjas i tid!

3.12.09

Minus 17...

...grader var det i morse när jag begav mig ner till skolan. Brrrr.

Men solen skiner, det är vitt och fint och jag är ledig resten av dagen och ensam hemma med toulouse. Storstädning finns på schemat samt julpyntning och julradio. Kan det bli bättre?

*nynnar* "I'm dreaming of a white christmas...hum hum hum..."

2.12.09

Minus 13...

...grader var det i morse när vi åkte till våra respektive skolor. Kallt!

1.12.09

Up with People has entered blog land!

Idag lanserar mina gamla kollegor i Bryssel och Stockholm en blogg för att hålla folk a jour med vad som händer i "Up with People land" i Europa. Nyfikna på att se vad jag hade för mig för några år sen, eller känner ni nån ung tjej/kille som vill ut och se världen? Checka in dessa:

Up with People Europe Blog

Up with People on Tour - Cast Blog

Det är inte ofta jag saknar Brysseltiden, men vi snackade mycket om att fixa en europablogg när jag jobbade där och nu när det blivit verklighet så tänker jag tillbaka till alla de bra stunder vi faktiskt hade hemma i UwP lägenheten (att bo sju kollegor från sju olika kulturer i en trerummare var en upplevelse!), på kontoret och ute på stan i underbara underbara Bryssel:






OBS! Hattar och fjäderboa i sista bilden - utklädnad när vi skulle hämta kollega på flygplatsen! hihi

Jag sa ju att allt skulle vända i december...

I flera veckor nu, fyllda av slask, regn, mörker och allmänt depp har jag gått och upprepat "det vänder nog, bara vi kommer in i december...". Idag är det den 1:a december och så här såg det ut när jag åkte iväg till skolan för en timme sen:




Toulouse är väl glad att det är mindre blött men hon är ingen big fan av kyla. Hon kurar hellre ihop sig i sin nya favoritpresent - supermyskorgen.



Eller så leker hon med Gurra:



Men matte och husse är ändå bäst (särskilt när husse äter glass eller stickar)...